[Grafische versie]

[ Home][Yoga][Yogales][Trude Winkelhorst][Lestijden en vakanties][Locatie][Proefles][Contributie][Contact]

Locatie
Korte historie

De paardenstal werd woonhuis

Het Yogacentrum Zeist ligt in de tuin van de voormalige stoeterij De Eng. De achterzijde van het huidige woonhuis was oorspronkelijk een paardenstal. Na de Tweede Wereldoorlog was hier een jeugdherberg gevestigd. De paardenstal werd eetzaal met daarboven een slaapzaal voor jongens. Dwars op het huis stond een koestal. Deze werd een meisjesslaapzaal. In deze voormalige koestal is sinds 4 oktober 1986 het Yoga Centrum Zeist gevestigd.

De yogazaal
de yogazaalDe yogazaal is een sfeervolle zaal geschikt voor kleine groepen (twaalf personen). Voor iedereen zijn er ligmatten, meditatiekussens en extra kussentjes beschikbaar. In het voorhalletje kan men zich desgewenst omkleden. In de zomer wordt bij goed weer thee en koffie gedronken in de tuin.Officieel adres
de koestal werd yogacentrumHet Yogacentrum Zeist is uitstekend met de fiets, lopend, openbaar vervoer of met de auto bereikbaar. Indien u met de auto komt, kunt u de auto buiten (gratis) op straat parkeren. Er zijn ruime parkeermogelijkheden voorhanden. Fietsen kunnen gestald worden achter het Yogacentrum. Wees op tijd om de les niet te verstoren door een late binnenkomst.Alhoewel het officieel adres de Utrechtseweg 35 is, ligt het NIET aan de Utrechtseweg. Dus daar moet u niet zoeken. ingang centrumVroeger liep er een bospad vanaf de Utrechtseweg, maar ondertussen zijn de bomen ingeruild voor kantoren en flats en ligt het Yogacentrum op de hoek van Warande en Laan van Eikenstein. Als u het pleintje van de Warande oprijdt, ziet u onmiddellijk links een grindpad met een groen hekwerk. Er staat ook een bordje 'Yogacentrum Zeist'.

Routebeschrijving
Zie het kaartje hieronder.

Met de auto
  1. Als u vanaf Driebergen of Bunnik komt: houdt dan in Zeist richting Utrecht aan. Bijna Zeist uit, is er een groot kruispunt met rechts afslag Vollenhove (wijk); neem deze afslag. Nu rijdt u op de Dreef.
  2. Als u vanaf De Bilt of Utrecht komt: afslag Amersfoort negeren. Het eerste grote kruispunt links afslaan richting Vollenhove (wijk) en dan rijdt u op de Dreef. Vervolgens gaat de route voor beide richtingen gelijk op:
  3. Bij de rotonde (ridder te paard) rechts (= Oude Arnhemse weg).
  4. Vervolgens eerste straat (= Koepellaan) rechts. Dan komt u uit op een schuine T-splitsing. (Laan van Eikenstein)
  5. Vervolg de weg naar rechts. U komt dan uit op de Warande. Meteen links is het grindpad met een groen hekwerk. Er staat ook een bordje 'Yogacentrum Zeist'. Loop het grindpad op en ga meteen achter de bomen linksaf het grindtegelpad op richting laagbouw. Daar is de ingang.

Per fiets (ook mogelijk voor auto)
  1. Vanuit het centrum van Zeist via de Utrechtseweg. Vr TNO rechts afslaan (Sanatoriumlaan). Na de Volkswagen garage 'Sanato' links afslaan (Laan van Eikenstein). Aan het eind meebuigen naar links. Dan bent u op de Warande. Meteen links is het grindpad met een groen hekwerk. Er staat ook een bordje "Yogacentrum Zeist".Loop het grindpad op en ga meteen achter de bomen linksaf het grindtegelpad op richting laagbouw. Daar is de ingang. Links langs het gebouw loopt het pad door naar de fietsenstalling.
  2. Vanaf de Panweg. Volg fietspad langs de Dreef. Bij de rotonde (ridder te paard) linksaf (= Oude Arnhemse weg). Vervolgens eerste straat (= Koepellaan) rechtsaf. Dan kom je uit op een schuine T-splitsing. (Laan van Eikenstein). Vervolg de weg naar rechts. Dan kom je op de Warande. Meteen links is het grindpad met een groen hekwerk. Er staat ook een bordje 'Yogacentrum Zeist'. Loop het grindpad op en ga meteen achter de bomen linksaf het grindtegelpad op richting laagbouw. Daar is de ingang. Links langs het gebouw loopt het pad door naar de fietsenstalling.

Met de bus
  1. U kunt de volgende buslijnen nemen: lijn 50, 52, 53 of 74 (er zijn daarnaast nog andere buslijnen mogelijk!).
  2. Stap uit bij de halte De Dreef/Kromme-Rijnlaan. Deze halte heeft meerdere locaties die verspreid liggen over het kruispunt van de Utrechtsweg met De Dreef/Kromme-Rijnlaan. U kunt ook nog uitstappen bij de halte Vollenhove (voor de buslijnen 52 en 53).
  3. Kies vervolgens uw eigen route naar het Yogacentrum. Zie het kaartje hieronder.kaart
printericoontjePrintversie pagina
yogapose
Yoga Centrum Zeist
...Stilte, Regelmaat, Reinheid, Beweging & Ontspanning voor Lichaam en Geest...